您当前所在位置:首页 > 考研 > 考研真题 > 公共课真题 > 英语真题

2015年考研英语一真题及答案解析(跨考版)

编辑:

2014-12-29

Text 3

The journal Science is adding an extra round of statistical checks to its peer-review process, editor-in-chief Marcia McNutt announced today. The policy follows similar efforts from other journals, after widespread concern that basic mistakes in data analysis are contributing to the irreproducibility of many published research findings.

“Readers must have confidence in the conclusions published in our journal,” writes McNutt in an editorial. Working with the American Statistical Association, the journal has appointed seven experts to a statistics board of reviewing editors (SBoRE). Manu will be flagged up for additional scrutiny by the journal’s internal editors, or by its existing Board of Reviewing Editors or by outside peer reviewers. The SBoRE panel will then find external statisticians to review these manuscripts.

Asked whether any particular papers had impelled the change, McNutt said: “The creation of the ‘statistics board’was motivated by concerns broadly with the application of statistics and data analysis in scientific research and is part of Science’s overall drive to increase reproducibility in the research we publish.”

Giovanni Parmigiani, a biostatistician at the Harvard School of Public Health, a member of the SBoRE group, says he expects the board to “play primarily an advisory role.” He agreed to join because he “found the foresight behind the establishment of the SBoRE to be novel, unique and likely to have a lasting impact. This impact will not only be through the publications in Science itself, but hopefully through a larger group of publishing places that may want to model their approach after Science.”

31. It can be learned from Paragraph I that

[A] Science intends to simplify its peer-review process.

[B]journals are strengthening their statistical checks.

[C]few journals are blamed for mistakes in data analysis.

[D]lack of data analysis is common in research projects.

32. The phrase ‘flagged up” (Para.2)is the closest in meaning to

[A]found.

[B]revised.

[C]marked

[D]stored

33. Giovanni Parmigiani believes that the establishment of the SBoRE may

[A]pose a threat to all its peers

[B]meet with strong opposition

[C]increase Science’s circulation.

[D]set an example for other journals

34. David Vaux holds that what Science is doing now

A. adds to researchers’ workload.

B. diminishes the role of reviewers.

C. has room for further improvement.

D. is to fail in the foreseeable future.

35. Which of the following is the best title of the text?

A. Science Joins Push to Screen Statistics in Papers

B. Professional Statisticians Deserve More Respect

C. Data Analysis Finds Its Way onto Editors’ Desks

D. Statisticians Are Coming Back with Science

Text 3答案解析:

31. 答案 B journals are strengthening their statistical checks 段落推断题 考查的是段落中心句,定位在首段首句 The journal Science is adding an extra source at Peer-review process, editor-in- chief Marcia McNott announced today. 《科学》 杂志将要对同行评审过程增加额外的资源。与选项B同意替换。

32. 答案 C marked 词义句意题 根据所猜短语flagged up 所在句子的句意,手稿将被flagged up以供杂志编辑、现有的编辑评审委员会或外部同行审查。比较四个选项,只有C marked 被标记,符合题意。

33. 答案 D set an example for other journals 观点细节题 定位在四段末句 This impact will not only be through the publications in Science itself, but hopefully through a larger group of publishing places that may want to model their approach after Science. 这不仅对于《科学》 杂志本身的出版有影响,还有希望影响其它的出版社,这些出版社想继《科学》 杂志之后树立自己的典型形象。选项D是这句话的概括总结。

34. 答案 D has room for further improvement 观点细节题 定位在末段末句,Vaux says that Science’s idea to pass some papers to statisticians “has some merit, but a weakness is that ....”Vaux 认为《科学》 杂志的想法有一些好处,但是有个缺点是....这就说明这个想法是有进一步改进的空间的。

35. 答案 A Science Joins Push to Screen Statistics in Papers 主旨大意题 本文首段首句就是全文主题句,《科学》 杂志将要对同行评审过程增加额外的资源,而且全文其它各个段落都在围绕对这一想法不同专家的不同态度在论述,所以选项A是对全文中心的完整表达。

Text 4

Two years ago, Rupert Murdoch’s daughter, Elisabeth, spoke of the “unsettling dearth of integrity across so many of our institutions”. Integrity had collapsed, she argued, because of a collective acceptance that the only “sorting mechanism” in society should be profit and the market. But “it’s us, human beings, we the people who create the society we want, not profit”.

Driving her point home, she continued: “It’s increasingly apparent that the absence of purpose, of a moral language within government, media or business could becom